Административно-производстена сграда,закупена 2004година от фирма"АИ"ЕООД с валутен банков кредит.Сградата е над 20годишна.При покупката ползван ДДС.Сградата заведена в активите на фирма"АИ"ЕООД,начислявани амортизации.От 2009 година фирма"АИ"ЕООД спира да обслужда банковия кредит и всякакви други задължения към държавата и персонала.2015 година ЧСИ продава 2/два/етажа от сградата, с ДДС.
Въпрос:
При положение,че сградата е заведена в счетоводството с цялата си стойност при покупката и са начислявани амортизации върху тази стойност,как би трябвало да се осчетоводи продажбата направена от ЧСИ,имам в предвид балансова стойност и амортизации.Имате ли някакви идеи колеги?БЛАГОДАРЯ.
Здравейте колеги,
като повечето от вас и аз съм всичко.Моля за помощ по темата със сумарно отчитане на работното време и съставянето на графици.Колежка ми "сподели4,че от 01,01,2015 година има промяна  и графиците се отчитат месец за месец/т.е. не се "разтяга" във времето примерно до 6 месеца и да се компенсира с допълнителен платен отпуск/ и се обявяват в НАП.Някой нещо да знае по въпроса.
Здравейте колеги,
дайте ми съвет!
По незнайно какви причини,в месец 02,2014 година съм пропуснала  новопостъпила работничка и
тя не е  получила ваучери за храна.Ваучерите са на стойност 60,00лева и са спазени всички условия по ЗКПО,за да не се облагат с данък.
Дайде идеи какво да направя,защото сега ако дам поръчка на оператора и за въпросното лице взема ваучери за два месеца става една...